Vastuullisuus

Vastuullisuus 

Iskelmä Festivaalille on tärkeää, että kaikki saavat viettää kesän parhaan tapahtuman mahdollisimman turvallisesti, esteettömästi ja ympäristöä kunnioittaen. Me haluamme Iskelmä Festivaaleilla panostaa vastuulliseen tapahtumatuotantoon konkreettisilla toimilla. 

Saavutettavuus  
Musiikkitapahtumat lisäävät henkistä hyvinvointia ja tuovat voimavaroja arkeen, joten Iskelmä Festivaalit haluavat mahdollistaa kokemuksen mahdollisimman monelle. Mikäli tarvitset festivaalivierailuusi avustajaa, tutustuthan meidän saavutettavuusinfoon ja tulet paikalle avustajan kanssa. Lippukaupoissamme on myynnissä erikseen avustajaliput niin pyörätuolia käyttävälle kuin muutoin avustajan kanssa tapahtumaan saapuvan asiakkaalle. Avustajan lippu on aina maksuton. Lue lisää saavutettuusinfostamme!

Turvallisempi tila, turvallinen tapahtuma
Iskelmä Festivaalilla ei hyväksytä minkäänlaista häirintää, syrjintää tai epäasiallista käytöstä. Odotamme kaikilta asiakkailta, artisteilta, kumppaneilta ja henkilökunnaltamme sitoutumista turvallisemman tilan periaatteisiimme. Otathan yhteyttä henkilökuntaan mikäli näet tai koet syrjintää, häirintää tai muita epäasiallisia tilanteita. Meillä on käytössä myös häirintälomake, jonka kautta pyydämme yhteydenottoja mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä festivaalin aikana. Viestit käsitellään luottamuksella tapahtuman hyvistiimin eli tuotantopäällikön ja henkilöstökoordinaattorin toimesta, ja he ratkovat tilannetta tarvittaessa myös moniammatillisen tiimin kanssa. Periaatteet löydät täältä.

Ympäristö 
Iskelmä Festivaaleilla tehdään arjen kierrätystekoja niin asiakkaiden kuin artistien kanssa. Tapahtumissa kerätään erikseen mm. pahvi, metalli, muovi, bio- ja polttojäte. Festivaalien panttijärjestelmä pitää aluetta siistinä ja mahdollistaa kaiken alumiinin keräämisen jatkokäyttöön uusiksi tölkeiksi.

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live rakentaa Paremman huomisen tapahtumia vastuullisuuslupauksien kautta. Tavoitteenamme on lisätä toimintamme myönteisiä vaikutuksia ja toisaalta minimoida ympäristöjalanjälkemme ottaen huomioon niin asiakkaat, henkilöstö, artistit kuin sidosryhmät. Tuotamme turvallisia, saavutettavia, yhteisöllisiä, hiilineutraaleja, kestäviä, reiluja ja viihdyttäviä tapahtumia.

Tapahtumalupaukset:

  • Hiilineutraali NML 

Nelonen Media Livelle on kehitetty yhteistyössä Tapauksen ja Positive Impactin kanssa oma päästölaskentatyökalu festivaalipäästöjen mittaamista varten. Pohjan avulla seurataan festivaalien päästöjä vuosittain sekä lasketaan päästötavoite, joka saavutetaan vuoteen 2030 mennessä sekä vähentämällä että kompensoimalla toiminnastamme koituvia päästöjä. 

  • Saavutettava NML    

Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu, muille avustajaa tarvitseville avustajalippu. Asiakas on aina tervetullut Nelonen Media Liven tapahtumiin.

  • Kestävä NML 

Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Teemme työtä ekologisten ja kestävien tapahtumien eteen, joissa hankinnat tehdään resurssiviisaasti ja jätekuorma pyritään minimoimaan. Nelonen Media Live sai Ekokompassi sertifikaatin kesällä 2021, jota pidämme yllä tapahtumatoiminnassamme. Olemme liittyneet myös Kestävän musiikkialan Elma-verkostoon.

  • Yhteisöllinen NML   

Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme.  

  • Turvallinen NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset. Tapahtumat järjestetään aina yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys edellä.

Turvalliseen Nelonen Media Liveen kuuluu myös turvallisen tilan periaatteet, joihin edellytämme kaikkien tapahtumissamme olevien toimijoiden sitoutuvan – olipa kyse niin asiakkaasta, artistista kuin työntekijästä. Periaatteet löydät täältä.

  • Reilu NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Tapahtumissamme työskentelee laaja kirjo tapahtumatoiminnon ammattilaisia, mutta työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Jokaisen panos on tärkeä.

  • Viihdyttävä NML  

Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle. 

Tapahtumassa mukana