Satu Kotonen juhli Iskelmä Gaalassa festarin PA-kankaassa

Viime lauantaina 12.3.2022 Nokia Arenalla juhlitussa Iskelmä Gaalassa radion suosikkijuontaja Satu Kotonen sädehti näyttävässä, punaisessa gaala-asussa. Asun alaosan hame oli hehkuvan punaista kangasta ja moni pystyi tunnistamaan kankaasta Iskelmän kukasta tuttuja erivärisiä katkoviivoja.
Kangas onkin tuttu kaikille Iskelmä Festivaaleilla Himoksella kesällä 2017 juhlineille festarivieraille, sillä asu oli tehty lavan PA-kankaasta.

Ihan helpolla ei kymmenen metrinen PA-kangas taitu juhlavaatteeksi, kertoo juontaja itse:
”Haastavinta oli kankaan materiaali siinä mielessä, että siinä oli pieniä reikiä sentin välein. On ihanaa, kun kesätuuli tuivertaa ja saa lakanan lepattamaan ja ilmareikien avulla pysymään kivasti PA-kamppeiden yllä, mutta ihmisen päällä se onkin toinen juttu. Toisaalta juuri se lujuus, joka kankaassa on auttoi paljon – ei tarvinnut huolitella saumoja rispaantumisvaaran vuoksi.”


Näistä aineksista syntyi gaalan juhlakokonaisuus. Kuvat: Satu Kotonen.

”Mietin, mitä JLo tekisi!”

Näin upea lopputulos nähtiin Iskelmä Gaalassa 2022. Kuva: Sanna Wänskä

Ekologisuus ja kierrätys näkyy suosikkijuontajan vaatevalinnoissa vahvasti, sillä hän ostaa enää todella harvoin uutta kaupasta. Tähän kannustaa niin vaatteen käyttöiän pidentäminen, mutta samalla Kotonen kaipaa persoonallisuutta ja twistiä pukeutumiseensa. Hän rakastaa pukeutumista ja vaatteita, mutta ei niinkään merkkejä tai muotia. Inspiraatiota voi tulla mistä vaan.
”Rakastan lattaria ja tähän pukuun innoitus tuli sieltä, vahva punainen väri ja mahdollisuus tehdä iso helma, mietin mitä JLo tekisi”, Satu Kotonen naurahtaa.

Satu Kotonen on nähty Himoksella juontotehtävissä mitä upeammissa luomuksissa, ja hän lähettääkin festariyleisölle pukeutumiseen liittyviä kannustavia ja innostavia terveisiä. ”Suomen kesä on aina suomalaisen parasta aikaa, vaikka ois vilakampikin. Kesävaatteet ovat syystä ladattu meille keveydellä ja lupauksella ihanista hetkiä, niihin pitää sujahtaa sillä fiiliksellä. Festareilla saa olla riemukkaasti irti ja sehän saa näkyä vaatteissa ja asusteissa. Jokainen festarikävijä on oman elämänsä starba, kamppeet sen mukaan. "Rumat ne vaatteilla koreilee" sananlaskun voi ampua avaruuteen.”

”Uskon, että vapaus on nyt tänä kesänä kattoteema joka ravistelee meitä kaikkia joka alueella. Ihmiset kaipaavat irtiottoja ja iloa. Kaapin perällä ovat paremmat seppälät uinuneet monilla nyt pari vuotta, sieltä voi tehdä löytöjä yhdistämällä, vaikka bikertakin/farkkurotsin ja kummilapsen rippijuhlissa päälle olleen kotelomekon, tennarit jalkaan, kukka korvan taakse ja kunnon huulipuna.

Farkut ja T-paita ovat ikuisesti cool, perus teeppari herää eloon, kun siitä vetää keittiösaksilla hihat veks ja helman lyhyemmäksi. Jos et omista jo vyölaukkua niin hanki, pääset helpommalla ilman olkalaukun kanssa kikkailua. Festareilla kuviot ovat isoja, tanssimista ja hyppimistä ei voi estää”, vinkkaa festarikonkari Kotonen.

Iskelmä Festivaalit järjestetään Himoksella 30.6.-2.7. ja Porissa samana viikonloppuna 1.-2.7.2022.

Ylin kuva: Anna Puu ja Satu Kotonen Iskelmä Gaalassa 2022. Kuva: Toni Lund.

Tapahtumassa mukana