Saavutettavuus

Saavutettavuus

Pori Iskelmä Festivaalille ovat tervetulleita kaikki. Pyrimme tekemään parhaamme, jotta vierailusi festivaalilla olisi mahdollisimman sujuva.

TAPAHTUMA-ALUE, ESIINTYMISLAVAT JA LIIKKUMINEN ALUEELLA

Festivaalialue sijaitsee nurmipohjaisella Kirjurinluoto Arenalla . Alueelle johtavat tiet ovat pääasiassa asvalttia, kivituhkaa tai kovaa hiekkaa, joten niitä pitkin pääsee kulkemaan yleensä helposti myös pyörätuolilla. Sää voi kuitenkin vaikeuttaa liikkumista.

Liikkumiseen tarkoitetut väylät pyritään pitämään leveänä ja mahdollistamassa sujuvaa liikkumista. Tapahtumassa on kuitenkin runsaasti ihmisiä, joten välillä yleisömassan liikkuessa yhtä aikaa paikat ja tilat voivat tuntua ahtailta.

PYÖRÄTUOLIKOROKKEET & RETKITUOLIT

Tapahtuma-alueella on pyörätuolikoroke, ja alueella on melko helppo kulkea pyörätuolilla. Pyörätuolikorokkeessa on rajoitettu kapasiteetti ja avustaja pääsee korokkeelle mukaan, mikäli siellä on tilaa. Korokkeen luona on järjestyksenvalvoja, joka avustaa tarvittaessa.

Retkituolit ovat sallittuja Pori Iskelmä Festivaaleilla niille merkityillä alueilla. Seuraathan järjestyksenvalvojien ohjeita, kun valitset paikkaa retkituolille. 

ERIKOISTEHOSTEET & AISTIYLIHERKKYYDET

Tapahtuman esityksissä voidaan käyttää erilaisia valoja ja erikoistehosteita, jotka voivat olla voimakkaita ja vilkkua. Lisäksi tapahtumassa voi olla voimakkaita hajuja, makuja tai ääniä, ja yleisömassa voi olla tiivistä esimerkiksi suoraan lavojen edustalla paineaitojen luona. Lähtökohtaisesti alueen sivuilla, lavalta katsottuna yleisöalueen takaosissa ja pyörätuolikorokkeen ympäristössä on väljempää, jonka lisäksi sieltä löytyy myös istumapaikkamahdollisuuksia. 

WC-TILAT

Tapahtuma-alueelta löytyy esteettömiä invavessoja, niiden sijainnin löydät aluekartasta. Tapahtuman VIP-alueelle on esteetön pääsy. VIP-alueen kaikki wc-tilat eivät ole esteettömiä, mutta alueelta löytyy myös esteetön WC. Meillä käy myös vessapassi, jolla voit käyttää kaikkia tapahtuma-alueella asiakkaille tarkoitettuja WC-palveluita.

PYSÄKÖINTI & LIIKENNE

Tapahtumassa on maksullinen pysäköintijärjestely. Omalla autolla tullessasi pyydämme saapumaan alueelle V8 kautta seuraamalla tapahtuman opasteita. Lisätieto ja kartan pysäköinnin sijainnista löydät täältähttps://iskelmafestivaali.fi/pori/info/saapuminen/

Invataksit päästetään taksivälittäjästä riippumatta lähelle porttia. Olemme sulkeneet aluetta ympäröivät kadut yleiseltä liikenteeltä, joten seuraathan liikenteenohjauksen ohjeita saapuessasi ja valmistaudu kertomaan kuskille mihin olet matkalla. He osaavat neuvoa parhaan jättöpaikan, joka on turvallinen niin teille kuin muille alueella liikkuville.

AVUSTAJAT

Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaan sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Mikäli sinulla on avustajakortti, ystäväkortti, vammaiskortti, näkövammaiskortti tai muu vastaava tosite, voit ottaa sen mukaan. Se nopeuttaa sisäänpääsyä ja rannekkeenvaihtoa, mutta ei ole välttämätön, emme sitä vaadi. Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman rannekkeenvaihto- tai check in -pisteelle. Avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Ranneke on avustajaranneke, ja käy pelkästään avustustyössä ollessa – ilman avustettavaa sillä ei pääse tapahtumaan.  

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä. K-18 –tapahtumassa myös avustajan tulee olla vähintään 18-vuotias. 

Tapahtumaan on myynnissä kahta erilaista sekä asiakkaan että avustajan sisäänpääsyyn oikeuttavaa lippua. 

PYÖRÄTUOLILIPPU: 

”Pyörätuolilippu” on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle+avustajalle. 

ASIAKAS+AVUSTAJA -LIPPU :

”Asiakas+avustaja” -lippu on tarkoitettu kaikille sellaisille asiakkaille, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa. Jos tulet tapahtumaan pyörätuolilla, ostathan pyörätuolilipun. 

Erilliset ”Pyörätuoli-” ja ”Asiakas+avustaja” –liput ovat myynnissä jotta saamme lähetettyä kaikille asiakkaille juuri heidän ostamaansa lippua vastaavat tarkennetut saapumisohjeet. 

KYSYMYKSIÄ?

Kysyttävää esteettömyydestä tai saavutettavuudesta? Ota yhteyttä sähköpostilla tapahtumat@nelonenmedia.fi.

Tapahtumassa mukana