Saapuminen

Iskelmä Festivaali järjestetään Himos Parkissa, Himoksella, Jämsässä.
Osoite: Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä

GPS: 61.8831, 25.29027

Himoksen liittymässä (VT9 – Säyrylänsalmentie) on eritasoliittymän tietyömaa. Tämän vuoksi suosittelemme asiakkaita noudattamaan seuraavia ohjeita ja nopeusrajoituksia tapahtumaan saapuessa. Helpoiten Himokselle löydät seuraamalla keltaisia HIMOS-opasteita, jotka ohjaavat kiertoreittejä perille.

Huomioithan, että pyrimme rauhoittamaan liikennettä Himoksen alueella sulkemalla Säyrylänsalmentien, Säyryläntien, Länsi-Himoksen ja Patajoentien yleiseltä autoilulta 29.6. klo 12:00 – 3.7. klo 18:00 väliseksi ajaksi. Tänä aikana alueella liikkuvat pääasiassa festivaalivieraat, alueen asukkaat sekä mökkiläiset. Olethan yhteydessä tapahtumat@nelonenmedia.fi, mikäli tarvitset lisätietoja aiheesta.

SAAPUMINEN VT9 – JYVÄSKYLÄN SUUNNASTA 
Säyrylänsalmen sillan kautta uuden tieosuuden muodostamaa kiertotietä pitkin. Tapahtuman liikenteenohjaus ohjaa sillalta asiakkaat eteenpäin mökeille, karavaanialueille ja leirintään. Tilanteesta johtuen alueella ei ole käytössä päiväparkkia, vaan Etäparkkimme sijaitsee Jämsän Raviradalla.

SAAPUMINEN VT9 – TAMPEREEN SUUNNASTA 
Saapuminen Säyryläntietä Himokselle, jossa tapahtuman liikenteenohjaus ohjaa asiakkaat eteenpäin mökeille, karavaanialueille ja leirintään. Tilanteesta johtuen alueella ei ole käytössä päiväparkkia, vaan Etäparkkimme sijaitsee Jämsän Raviradalla.

POISTUMINEN HIMOKSELTA
Säyrylänsalmen silta on yksisuuntainen eikä sitä kautta voi poistua VT9:lle. Poistuminen kiertoreittien kautta Jyväskylän ja Tampereen suuntaan.

JUNALLA

Juna on huoleton ja turvallinen tapa matkustaa festarialueelle, ja junassa juhlatunnelmaan pääsee jo matkalla. Festarialueen ja Jämsän juna-aseman välillä palvelee paikallisliikenne. Katso festaribussin aikataulut alempaa.

VR Matkahaku

PYÖRÄLLÄ

Alueella ei ole virallista pyöräparkkia. Pyöriä ei saa jättää pääportin sivuun eikä nojaamaan liikennemerkkeihin tai tukkimaan esimerkiksi pelastusteitä.

AUTOLLA

Saapuessasi autolla Iskelmä Festivaaleille, seuraa liikenteenohjaajien ohjeita. Mökkimajoittujat ohjataan Himos Centerin kautta mökeilleen. Leirintä- tai karavaanialueelle saapuvat ohjataan vastaanottoon, jossa liput vaihdetaan paikkaan oikeuttavaan lappuun, sekä annetaan ohjeet oikealle alueelle ajamiseen. Päivän ajaksi festivaalille saapuvat ohjataan etäparkkiin, josta on bussikuljetus alueelle.

Tapahtuman pysäköintijärjestelyt ovat muuttuneet. Tapahtuma-alueella ei ole erillistä päiväparkkialuetta, vaan pysäköitävät autot viedään Himoksen etäparkkiin, joka sijaitsee Jämsän raviradalla.

ISKELMÄ FESTIVAALI HIMOKSEN ETÄPARKKI

Sijainti: Jämsän Raviradalla, Raviradantie 20, 42100 Jämsä

Iskelmä Festivaalin päiväparkki on muuttanut, ja olemme avanneet toisen parkkipaikan Jämsän Raviradalle. Iskelmä Festivaali Himoksen Etäparkki palvelee festivaalin autoilevia asiakkaita keskiviikosta sunnuntaihin. Etäparkista on suora liikenneyhteys festivaalialueelle festivaalibusseilla. Etäparkki sisältää 4 yhdensuuntaista bussilippua, jolla voi kulkea festivaalialueen ja etäparkin väliä. Erikseen ostettuna bussimatka festivaalialueelle on 5€/suunta, ja sen voi ostaa kuljettajalta. Etäparkin ja alueen välillä kulkeva Festaribussi lähtee Festaribussin JÄMSÄÄN -pysäkiltä festaribussin normaalin aikataulun mukaisesti, ja se pysähtyy matkalla Raviradalla.

Pysäköintimaksu maksetaan parkkilipunmyyjälle, pysäköinti maksaa jokaisena festaripäivänä 12 € ja parkkilipulla saa pysäköidä aina ostopäivästä seuraavaan päivään klo 12 saakka. Myynnissä on myös pitkäaikaisparkkilippuja torstaista sunnuntaihin, joiden hinta on 28 €. Etäparkkilipun voit ostaa jo ennakkoon Tiketistä.

Etäparkin vastaanotto on avoinna Ke 18:00 – 20:00, To-La 12:00 – 20:00. Auton voi noutaa parkista myös tämän ajan jälkeen.

Himoksella palvelee mökkikylien välissä kiertävä Jyväskylän Liikenteen linja-auto. Rannekkeella voit ajella busseilla vapaasti niiden aikataulujen mukaisesti tai voit ostaa kertalipun, joka on oikeutettu yhteen yhdensuuntaiseen matkaan. Jyväskylän Liikenne kulkee myös Jyväskylän ja Himoksen välillä. Festaribussirannekkeen ja kuljetukset Jyväskylästä voit ostaa jo ennakkoon Tiketistä.

Festivaalibussipysäkeistä, joilla lukee JÄMSÄÄN, pääsee Jämsään ja Raviradan Etäparkkiin asti. Muilta festaripysäkeiltä pääsee aluebusseilla.

Jyväskylän Liikenteen kuljetukset Jyväskylästä Himokselle lähtevät Matkakeskuksen tilausliikennelaiturilta. Katso aikataulut alta:

Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia.

Iskelmä Festivaali Himoksen uusi taksitolppa sijaitsee Patajoentien varressa, Himoksen liikenneympyrästä katsottuna pohjoiseen suuntaan, noin Alppihimos-mökkien kohdalla. Taksitolppa on kaikkien taksien lähtöpiste, eli taksia ei voi tilata pääportille, Himos Centerille, Himos Hotellille tai Pizzeria Monon edustalle/alle. Himokselle tultaessa taksit kuljettavat asiakkaat taksitolpalle, taksilla ei pääse pääportille, Himos Centerille, Himos Hotellille tai Pizzeria Monon edustalle/alle. Taksin voi tilata toki omalle majoitusmökille, taksilla voi myös saapua omalle mökille.

Monon alapuolella sijainnut vanha taksitolppa on tänä vuonna vain inva-taksien käytössä. Paikka toimii invataksien nouto- ja jättöpaikkana koskien pyörätuolilla kulkevia ja muuten liikuntarajoitteisia asiakkaita.

Iskelmä Festivaali Himoksen virallinen taksikumppani on Valopilkku. Lisätietoja taksipalveluista tästä.

Kaikkien taksien tulee noudattaa liikenteenohjaajien ja järjestyksenvalvojien ohjeistuksia sekä tilapäisiä liikennejärjestelyitä kuten esimerkiksi tilapäisiä nopeusrajoituksia, tiesulkuja sekä ohjeita taksitolpan käyttöön.

Tapahtumassa mukana